top of page

Schoolvisie

Jullie kind is in goede handen

Vaar je met ons mee?

 

Stap mee op ons schip!

Samen maken we, elk schooljaar opnieuw, een mooie reis. Hierbij hebben we elkaar nodig. Iedereen heeft zijn taak op het schip. Samen met onze ouders vormen we één verbonden team. We hijsen de zeilen, lichten het anker en varen koers naar onze droomschool.

Eén voor allen, allen voor één!

boot.jpg
foto giraf 2.PNG

Onze troeven

Geweldloze communicatie 

De giraf staat symbool voor geweldloze communicatie.

Hij geeft de kinderen de taal en werkwijze om op een goede manier om te gaan met conflicten.

Leefgroepen bij kleuters

Leefgroepen zijn klassen waarin kleuters van verschillende leeftijden zitten. Door samen te werken, in en uit de klas, leren we van en met elkaar.

Meervoudige intelligentie 

Elk kind staat centraal, met zijn eigen talent, dat hij of zij leert ontdekken doorheen de jaren.

Brede basiszorg

We houden rekening met het ontwikkelingstempo,

de individuele mogelijkheden en de achtergrond van elke leerling. We stellen haalbare doelen en geloven in de groeimogelijkheden van elk kind.

Jaarthema

Affiche - Een koffer vol.png

“Een koffer vol…”, dat is het jaarthema van dit schooljaar. Elke maand komt er wel iets nieuws in de koffer. Op één september openden we een koffer vol lieve woorden. “Goeiemorgen!”, “Tot morgen!”, “Smakelijk!”, “Alstublieft!” en “Dank u!” zijn de lieve woorden die in de kijker werden geplaatst. Op een leuke manier worden de maandpuntjes bij de kinderen aangebracht. Zo hebben we zelf ontdekt dat niets zo fijn is als een “Goedemorgen!” bij het starten van de dag.

 

Met deze maandpuntjes willen we de kinderen graag belangrijke waarden bijbrengen. Andere maandpuntjes zijn “Een koffer vol… respect, gezelligheid, liefde, plezier, helpende handen en een koffer zonder rommel”. Deze worden op onze school zichtbaar gemaakt.

 

Zo wordt het opnieuw een heel leerrijk schooljaar!

Jaarthema sep.jpeg
bottom of page